Sommarjobb

Jobba hos oss sommarsäsongen 2024

Gammelstad Visitor Center är ett helårsöppet besökscentrum och informationsnav i världsarvet Gammelstads kyrkstad. Visitor Center tillhandahåller och förmedlar information om världsarvet som besöksmål och arrangerar guidade visningar för både drop-in besökare och förbokade grupper. På Visitor Center finns också en utställning och en souvenirbutik.

Friluftsmuseet Hägnan är ett friluftsmuseum där besökarna får uppleva historien med alla sinnen. Här får de lära sig mer om hur människorna på landsbygden har levt, arbetat och tänkt under tre århundraden. Förutom några större gårdsmiljöer finns även en lanthandel, en scen, två dansbanor och ett flertal övriga byggnader. På sommaren är gårdarna öppna för allmänheten och evenemangen avlöser varandra.

Nedan kan du läsa mer om våra sommartjänster!

OBS! Ansökningsperioden för årets säsong är nu stängd.

Guide/turistinformatör Gammelstad Visitor Center

Som guide/ turistinformatör på Visitor Center informerar du besökarna om världsarvet Gammelstads kyrkstad samt till viss del även om Luleå och övriga destinationer i Swedish Lapland. En stor del av arbetet består av att genomföra guidade visningar av kyrkstaden på svenska och engelska samt stå i kassan i Visitor Centers souvenirbutik. I arbetsuppgifterna ingår även att göra kassaredovisningar, besvara mejl, hyra ut audioguides och visa utställningen.

Under första arbetsveckan genomförs en obligatorisk utbildning där du blir auktoriserad väldsarvsguide och får lära dig mer om Gammelstads historia. Närmare upplysningar om utbildningen meddelas i samband med rekryteringen.

Vi söker dig som tycker att service och värdskap är viktigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom service sedan tidigare. Erfarenhet från butiksarbete eller turistbranschen är meriterande men inte ett krav. Som person är du flexibel, ordningsam och tar gärna egna initiativ. Du har ett intresse för historia och kulturarv samt är bekväm med att prata inför en publik. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav. Ytterligare språk är meriterande, främst tyska och franska. För att arbeta som guide/turistinformatör på Visitor Center måste du vara över 18 år.

För ansökan och mer information om tjänsten se:
Sommarjobba som guide/turistinformatör på Visitor Center Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Museiguide på Friluftsmuseet Hägnan

Som museiguide på Hägnan arbetar du med levandegöra historien i gårdarna. Detta sker bland annat genom guidningar, dramatiseringar, barnaktiviteter och olika tidstypiska sysslor. I Storgården får besökarna uppleva vardagen i en välbärgad bondgård från1880-talet. I Peri-Hanschagården får besökarna uppleva vardagen på landsbygden under 1920-talet. Du och dina kollegor ansvarar för de miljöer som hålls öppna för besökare och arbetar i tidstypiska kläder. Arbetet innefattar även arbetsledning av ferieungdomar.

Vi söker dig som tycker om att möta människor i alla åldrar och brinner för förmedling och berättande. Du är mycket mån om att alla ska få ett gott bemötande och tycker om att aktivera och interagera med barn eftersom de utgör en stor del av våra besökare. Du får gärna ha erfarenhet av teater eller liknande och är bekväm med att prata inför grupper. Det är också bra om du är historieintresserad och/eller har praktiska kunskaper inom exempelvis slöjd och hantverk. Du är pålitlig, tillmötesgående och tar initiativ. Du talar svenska och engelska flytande. Kan du fler språk såsom tyska och franska är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att arbeta som museiguide på Hägnan måste du vara över 18 år.

Anställningen inleds med en obligatorisk utbildningsvecka tillsammans med övrig sommarpersonal. Närmare upplysningar om denna meddelas i samband med rekryteringen.

För ansökan och mer information om tjänsten se:
Sommarjobba som museivärd på Hägnan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Butiksbiträde i Hägnans lanthandel

I Hägnans lanthandel råder 1940-tal. Butiken är utformad för att visa hur en lanthandel kunde se ut efter första världskriget, när handlaren hade tjänat lite extra på kristidsekonomin. Lanthandeln fungerar även som museibutik, där besökarna kan inhandla både karameller och diverse hantverksprodukter.

Som butiksbiträde i lanthandeln arbetar du med försäljning. Du är klädd i tidstypiska kläder som du får låna av museet. Dina arbetsuppgifter består av att stå i kassan, packa upp varor, prismärka, fylla på med varor i hyllorna, städa butiken och lokalerna. Du får även informera besökarna om Hägnans verksamhet och göra kassaredovisningar. I tjänsten ingår arbetsledning av ferieungdomar.

För att arbeta i lanthandeln måste du vara över 18 år och ha goda språkkunskaper i svenska och engelska. Anställningen inleds med en obligatorisk utbildningsvecka tillsammans med övrig sommarpersonal. Närmare upplysningar om denna meddelas i samband med rekryteringen.

För ansökan och mer information om tjänsten se:
Sommarjobba som butiksbiträde på Hägnan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Vaktmästare/djurskötare på Hägnan

Friluftsmuseet Hägnan söker en vaktmästare med ansvar för Hägnans djur under sommaren. Arbetet innebär ansvar för planering inför sommarsäsongen samt löpande skötsel och tillsyn av de djur som friluftsmuseet är fodervärd åt. I uppdraget ingår även att berätta om djuren för besökarna, vårda museets marker, service- och underhållsarbeten, transporter samt planering och förberedelser till programverksamheten.

Arbetet innebär att du behöver vara flexibel och kunna arbeta i olika delar av verksamheten. Du behöver vara en händig person som själv kan utföra enklare reparationer och lösa de problem som uppstår. Arbetsuppgifterna kräver att du kan arbeta självständigt men också i team med andra kollegor vid program och evenemang.

För uppdraget behöver du ha djurskötarutbildning eller liknande. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter krävs samt körkort B. Anställningen inleds med en obligatorisk utbildningsvecka tillsammans med övrig sommarpersonal. Närmare upplysningar om denna meddelas i samband med rekryteringen.

För ansökan och mer information om tjänsten se:
Sommarjobba som vaktmästare/djurskötare på Hägnan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Vaktmästare/trädgårdsmästare på Hägnan

Friluftsmuseet Hägnan söker en vaktmästare som arbetar med områdets trädgårdar samt övrig service på museiområdet under sommarsäsongen. Väl fungerande service är en viktig del i gästupplevelsen och uppdraget innebär bland annat arbete med odlingar, service, underhåll och transporter.

Vi söker dig som är kunnig inom odling och trädgård samt har erfarenhet av liknande arbete och underhåll. Du behöver vara en händig person som på egen hand kan utföra enklare reparationer och lösa de problem som uppstår. Du är en person som tar egna initiativ, är flexibel och kan arbeta i olika delar av verksamheten. Arbetsuppgifterna kräver att du kan arbeta självständigt men också i team med andra kollegor vid program och evenemang. För tjänsten krävs körkort B.

Anställningen inleds med en obligatorisk utbildningsvecka tillsammans med övrig sommarpersonal. Närmare upplysningar om denna meddelas i samband med rekryteringen.

För ansökan och mer information om tjänsten se:
Sommarjobba som vaktmästare/trädgårdsmästare på Hägnan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Länk kopierad!