Vanliga frågor och svar för utställare

Vanliga frågor och svar för utställare


När kan jag boka marknadsplats på Hägnans julmarknad 9-10 december?

Bokningen av marknadsplatser öppnar 30 oktober kl. 10:00 på vår webb.

Hur bokar jag en marknadsplats från och med 30 oktober?
Boka plats gör du digitalt på vår hemsida. När du bokar kommer det upp en karta över bokningsbara marknadsplatser. Du väljer plats genom att trycka på den blå ikonen på kartan. Betalning sker i samband med bokningen.

Vilken typ av marknadsplatser kan jag välja mellan?
Du kan välja mellan utomhusplatser med eller utan el, samt inomhusplatser med viss tillgång till el. De flesta inomhusplatserna är placerade i kallställda uthus på området så tänk på att det kan vara kallt i dessa lokaler.

Kan jag få hjälp med bokningen?
Bokningen görs i första hand på egen hand, behöver du hjälp kan du mejla hagnan@lulea.se

Vad kostar en marknadsplats?
De ordinarie marknadsplatserna kostar 700 kr utan el och 800 kr med el för en helg. Hägnan har även några större platser som kostar 1000 kr för en helg.

Kan man boka marknadsplats för en av dagarna?
Nej, det är endast möjligt att delta under båda dagarna. Det är många som besöker julmarknaden och du behöver förbereda produkter till båda marknadsdagarna.

Hur vet jag vilken plats jag fått?
Numret på din marknadsplats står på din bokningsbekräftelse. Platsnumret visas även på webbkartan där du gjorde din bokning.

Hur hittar jag till min plats första marknadsdagen?
Anvisningsvärdar finns på plats för att hjälpa dig till din plats. Det finns också uppsatta kartor på området som visar de olika marknadsplatserna.

Hur stor är marknadsplatsen?
Marknadsstånden för utomhusplatser respektive bord för inomhusplatser är 200*80 cm om inte annat anges i samband med bokningen.

När öppnar incheckningen för utställare att iordningställa marknadsplatsen?
Incheckningen öppnar den 9 december kl. 08:00 och pågår fram till 11:30. Marknadsplatsen ska vara färdig att möta besökare senast 15 minuter innan marknaden öppnar.

Får jag lämna av varor på marknadsplatsen innan incheckningen öppnat?
Det är möjligt för kortare avlämning av varor på bokade inomhusplatser fredagen 8 december kl. 13:00-16:00. Det är inte tillåtet att iordningställa marknadsplatsen under denna tid. Ställ din förfrågan om önskemål av avlämning till hagnan@lulea.se

Är bilar tillåtet på området?
Parkering av bilar är inte tillåtet på marknadsområdet. Bilkörning är endast tillåten för kortare lossning och lastning, senast 60 min före öppning och tidigast 15 minuter efter stängning.

Var ska jag som utställare parkera?
Parkeringsplatser för utställare finns på friluftsmuseets personalparkering bakom kafé Fägnan. Infart via Rutviksvägen.

Betalar jag som utställare parkeringsavgift?
Nej. Meddela parkeringsvärdarna att du är utställare så parkerar du gratis.

Vilka produkter får jag sälja som utställare?
Hägnans julmarknad har en gammaldags prägel där material av syntet och plast ska undvikas. Försäljning av egenproducerat och småskaligt producerat hantverk, slöjd, förpackade matprodukter, delikatesser, hembakt och mathantverk är tillåtet.

Vilka produkter är inte tillåtet att sälja?
Det är inte tillåtet att sälja massproducerade produkter eller försäljning av livsmedel för omedelbar förtäring.

Är det tillåtet att ta med sig egna tält, bord och klädställningar?
Nej det är inte tillåtet på grund av gestaltningen på området, utrymmesskäl och för att det ska vara lika utrymme för alla. Är du i behov av mer utrymme får du boka ytterligare en marknadsplats.

Vilken skyltning är tillåten som utställare?
Mindre skyltning på den egna marknadsplatsen är tillåten. Användning av stora skyltar/gatupratare är inte tillåtet likasom skyltning på andra platser på och utanför marknadsområdet.

Är det tillåtet att sälja varor på annan plats en den anvisade marknadsplatsen?
Nej, det är endast tillåtet att sälja varor på den marknadsplats du bokat.

Är det tillåtet att dela marknadsplats med annan utställare?
Ja, under förutsättning att de gemensamma varorna ryms på det disponerade utrymmet på den bokade marknadsplatsen samt att den som bokat marknadsplatsen ansvarar för att bokningsvillkoren uppfylls.

Hur får jag dekorera min marknadsplats?
Eftersom julmarknaden har en gammeldags prägel ska marknadsplatsen gestaltas stämningsfullt. Strålkastare, färgade och blinkande lampor är till exempel inte tillåtna. Diskret produktskydd mot regn och snö (vid utomhusplatser) är tillåtet.

Är värmare tillåtna?
Nej medtagna värmare, eldkorgar eller liknande är inte tillåtna. Tänk på att klä dig varmt och ta gärna med dig varm dryck.

Vilka ljuskällor är tillåtna på marknadsplatsen?
På grund av brandrisken och den känsliga kulturmiljön är inte ljuskällor med öppen låga som tex. levande ljus eller fotogenlampor tillåtna. Diskreta, ofärgade batteridrivna (eller el, om du bokat en sådan plats) ljusslingor, lampor eller ljus är tillåtna.

Hur kan jag som ta betalt av kunder?
Du som utställare väljer själv hur du vill ta emot betalningarna. Ett tips är att erbjuda Swish-betalning och ha en tillhörande QR-kod för att kunderna lätt ska kunna betala samt att även erbjuda kortbetalning för utländska besökare som saknar Swish.

Hur gör jag om jag behöver fylla på varor under marknaden?
Varor hämtas till fots eller med kärra, bilkörning är inte tillåtet under marknadens öppettider. Stora lager bakom eller bredvid marknadsståndet är inte tillåtet.

Vad gör jag om jag sålt slut varor innan marknadshelgen är slut?
Tänk på att det är många som besöker friluftsmuseets julmarknad och att du därför behöver förbereda för ett stort antal produkter som räcker båda marknadsdagarna. Meddela Hägnan på hagnan@lulea.se om du mot förmodan säljer slut.

Kan jag lämna mina varor på marknadsplatsen till nästa marknadsdag?
Ja, om du bokat en inomhusplats där byggnaden låses kan du lämna varorna. Det är inte möjligt om du bokat en utomhusplats.

Kan jag avboka min marknadsplats?
Ja, du kan avboka din plats skriftligt genom att mejla till hagnan@lulea.se senast 25 november för full återbetalning. Vid senare avbokning (eller utan giltigt skäl som styrks med läkarintyg) debiteras hela avgiften.

Finns toalett för utställare?
Ja, Hägnan tillhandahåller en utställartoalett på området.

Är rökning tillåtet?
Rökning är endast tillåtet utomhus på museiområdet. Rökning är inte tillåtet vid eller i anslutning till marknadsstånd, byggnader, aktiviteter eller mat- och fikastationer.

Vem kontaktar jag för övriga frågor om marknaden?
Du kan mejla oss på hagnan@lulea.se


  • Länk kopierad!