Sommarteater på Hägnan

När: 8-25 Juni 2024.
Var: Friluftsmuseet Hägnan.
Arrangör: Norrbottensteatern.
OBS! All biljettförsäljning sker via Norrbottensteatern. För mer information se Norrbottensteaterns hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I sommar välkomnar vi Norrbottensteaterns uppsättning Richard III till Hägnan. En Shakespeareklassiker i clownformat. Föreställningen spelas under juni månad och all biljettförsäljning sker via Norrbottensteatern.

"Richard är hertig av Gloucester, men har högre ambitioner än så. Han siktar mot tronen och vill bli kung av England. Men vägen dit är inte enkel. För att den åtråvärda tronen ska tillfalla honom måste han röja en herrans massa människor ur världen. Med lite övertalning lyckas han först gifta sig med lady Anne, hustrun till en av dem som han dödat. De rättmätiga tronarvingarna spärrar han snabbt in i Towern. Och så förgiftar han sin hustru för säkerhets skull. Och nu börjar det brännas på allvar, för sedan mördar han alla sina vänner och allierade, deras vänner, deras vänners brevvänner och överhuvudtaget alla han får syn på.Till slut står Richard ensam kvar på slagfältet och ropar de berömda orden 'En häst, en häst, mitt kungarike för en häst'. Men det finns inte ens några hästar kvar, för han har dödat dem alla"

(Norrbottensteatern)

Foto: Magnus Stenberg

  • Länk kopierad!

Mer information