Guidad visning av världsarvet Gammelstads kyrkstad

Vill du lära dig mer om Gammelstads kyrkstad och varför det är ett världsarv? I så fall ska du följa med på en av våra guidade visningar i världens största och bäst bevarade kyrkstad!

Känn historiens vingslag när du vandrar längs de smala gatorna och gränderna, besöker en kyrkstuga och kikar in i den senmedeltida Nederluleå kyrka (med reservation för förrättningar). Under visningen får du även lära dig mer om livet i kyrkstaden förr i tiden och hur stugorna används idag.

Visningen tar ca 60 minuter och startar vid Visitor Center. Vi erbjuder drop-in visningar året runt på utvalda datum och tider. Du har möjlighet att förboka din plats online fram till dagen innan visningen. Vill du boka en guidad visning samma dag? Ring oss på 0920-45 70 10 eller mejla till gammelstad@lulea.se.

Om inget av datumen passar dig och ditt sällskap kan du skicka in en förfrågan om en privat visning (passar för lite större sällskap). Detta kan du göra under "Gruppbokningar" eller genom att mejla gammelstad@lulea.se, så återkommer vi med en offert.

Klicka här för att komma till Gruppbokningar.

  • Länk kopierad!

Mer information

Datum

8 maj 2024 15.00

Plats

Gammelstad

Etiketter

Aktivitet Boka online Året runt

Pris

100 kr/person

Boka