Frågor och svar

Nej, det kostar ingenting att besöka området. Entréavgifter kan dock förekomma vid enstaka, större evenemang på friluftsmuseet Hägnan.

Souvenirbutiken på Visitor Center och lanthandeln på Hägnan tar både kort och Swish. I lanthandeln kan du även betala med kontanter. Souvenirbutiken på Visitor Center är kontantfri.

Nej, närmaste bankomat hittar du på Stadsön (ca 15 minuters promenad bort).

Området är tillgängligt för rullstolar och barnvagnar men vid svåra väderförhållanden kan framkomligheten vara begränsad. Vi har ramper till Hägnans museigårdar men inte till alla uthus. Nederluleå kyrka har en anpassad ingång och utställningen på Visitor Center kan nås med hiss (meddela personalen på plats om du behöver använda denna). Visningsstugan är dessvärre inte anpassad, det finns dock en löstagbar ramp som kan användas för att underlätta in- och utstigning.

Ja, buss nummer 9 går hela vägen till Kyrktorget. Det går även att ta buss nummer 1 och 2 till Stadsö centrum, detta innebär dock en promenad på ca 15 min.

Ja, parkering är tillåten på hänvisade parkeringsytor.

Rökning är inte tillåten inomhus eller i nära anslutning till byggnaderna och besökare.

Kopplade hundar är välkomna i våra utomhusmiljöer. Med hänsyn till allergiker är det dessvärre inte tillåtet ta med sig hundar in i våra lokaler, byggnader och uthus.

På grund av känsliga golvytor är det dessvärre inte tillåtet att ha broddar i våra byggnader och lokaler.

Nederluleå kyrka är öppen för besökare särskilda dagar och tider under året. Det är en aktiv kyrka, vilket betyder att den utanför ordinarie öppettider ofta är upptagen med förrättningar och andra aktiviteter. Mer information hittar du under öppettider.

Du behöver inte förboka ditt besök, området är öppet och fritt att besöka närsomhelst under dygnet. Vi rekommenderar dock att du håller koll på öppettiderna om du vill besöka någon specifik byggnad. Om du vill boka plats på en guidad visning eller någon annan av våra aktiviteter kan du göra det online på vår hemsida, under fliken Boka.

Det finns en året runt öppen restaurang, Iraj Kyrkbyn Restaurang & Pizzeria. För förbokade sällskap finns även Restaurang Kaptensgården. Under sommaren och vid särskilda evenemang på vintern kan du även köpa kaffe och nybakat fikabröd på Kafé Fägnan och Ullas Café.

  • Länk kopierad!