Guidad visning av Gammelstads Kyrkstad

”Känn historiens vingslag genom våra guidade visningar”

Vill du lära dig mer om spännande Gammelstad? Varför finns det över 400 små röda kyrkstugor och hur det ser ut i en kyrkstuga? Då ska du hänga med på vår roliga och lärorika visning i världens största och mest välbevarade kyrkstad. Helt enkelt en upplevelse i världsarvsklass.

Här känner du på riktigt historiens vingslag när vi vandrar i de trånga gränderna, besöker en kyrkstuga och kikar in i den ståtliga medeltidskyrkan. Visste du förresten att det var här i Gammelstad som Luleå växte fram från en liten kyrk- och handelsplats till en riktig stad?

Under den trevliga visningen får du veta mer om hur det var i Gammelstad förr i tiden, hur kyrkstaden används idag och varför platsen är ett världsarv som är viktigt att bevara för framtiden. Vandringen tar ungefär en timme och våra pålästa guider vet allt och lite till om vårt älskade Gammelstad.

Vi erbjuder öppna guidade visningar året runt på utvalda datum och tider. Klicka på Boka knappen så kommer du till vår bokningssida.

Passar ingen av de schemalagda datumen? Då kan du boka en privat visning, passar för lite större grupper. Under gruppbokningar kan du skicka en förfrågan via vårt formulär så återkommer vi med en offert till dig.

  • Länk kopierad!

Mer information

Datum

Se alla datum nedan

Plats

Gammelstad

Etiketter

Aktivitet Boka online Året runt

Pris

Se pris per datum