Mer information
Kl. 18.30-20.00
18 februari 2026 18.30
28 januari 2026 18.30
Friluftsmuseet Hägnan
Pris
500 kr/person
Varmt välkomna till en kvällskurs i hur man bakar bröd i en traditionell bagarstuga! Du får lära dig att göra klådda, ett mjukt bröd som påminner om mjukkaka.
Grundläggande bakningskurs
Vid kurstillfället går vi igenom rutinerna för bagarstugan vid bakning. Du får du testa alla redskap som behövs, lära dig hur man bakar bröd, hur en bakugn fungerar och hanteras för bästa resultat. Du får även lära dig mer om den norrländska baktraditionen och gammal folktro kopplad till den. Efter kursen är du behörig att boka Hägnans vinterbagarstuga (Antnäsbagarstugan) under vinterhalvåret för att baka bröd på egen hand.
Förbokning krävs, samling vid Lanthandeln. I priset ingår kaffe/te och provsmakning av det nybakade brödet. Från 18 år och uppåt.
Fortsättningskurs tunnbröd
För dig som även vill lära dig att baka tunnbröd så har vi glädjen att meddela att vi kommer anordna två fortsättningskurser under vårvintern 2026! 11 mars och 25 mars kl. 18.30-20.00, samling vid Lanthandeln. Under dessa tillfällen går vi enbart igenom själva bakningen, för att bli behörig att hyra Antnäsbagarstugan och baka på egen hand måste du gå den vanliga bakningskursen först.
Förbokning krävs. Bokningssläpp 10 december kl. 10.00, du bokar din plats via knappen nedan (synlig vid bokningssläppet). I priset ingår kaffe/te och provsmakning av det nybakade brödet. Från 18 år och uppåt.